Tuesday, 28 June 2016

G-SOTROPIN

ENTRI 29

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google

"Walaupun aku aktif bersenam  , berjoging , main futsal , main bola , berdiet sikit , buat workout untuk abdomen sikit tapi perut tetap boroi. Frust betul la" luah Amin petang tadi.
Anda pon sama? Meh abam nak cerita apa yg korang patut ambil.

 G-SOTROPIN??
G-sotropin mengandungi bahan aktif seperti Citruline dan juga Arginine. Dimana bahan aktif ini dapat bertindak secara langsung terhadap otott-otott anda bagi menghasilkan “fitnesss” kekuatan dan tenaga extra kepada badan kita.
.

KENAPA ANDA PERLUKAN G-SOTROPIN
πŸ‘‰untuk dapatkan “lean muuscle” dan jenis badann yang “Rippedd” anda memerlukan kekuatan yang lebih ketika “workout”
πŸ‘‰Hanya latihan yang berintensiti tinggi sahaja dapat menurunkan fat % yang lebih cepat dan berkesan.
πŸ‘‰Dengan pengambilan G-sotropin,ia dapat membantu anda mencapai tahap fitness yang lebih tinggi
πŸ‘‰Kemampuan anda melakukan pelbagai aktiviti fizikal seperti “workout” dan latihan kardio yang berintesiti tinggi semakin mudah untuk dilaksanakan.
πŸ‘‰Oleh itu G-sotropin sangat diperlukan oleh individu yang ingin mendapatkan Lean Musclee dan Rippedd.
.
SIAPA YANG MEMERLUKAN G-SOTROPIN
πŸ‘‰Untuk mendapatkan “6pack” membakar lemak sahaja tidak mengcukupi. Apa yang anda perlukan adalah daya kekuatan otott abdomenn yang tinggi.
πŸ‘‰Apabila kekuatan otott abdomenn anda menjadi lebih kuat proses pembentukkan otott “6pack”akan mudah terhasil.
πŸ‘‰Kekuatan otott abdomen ini dapat dicapai dengan mudah apabila latihan abdomen berserta tambahan nutrient G-sotropin diambil bersama-sama.
.
PERUT BUNCIT
πŸ‘‰Lelaki yang berumur 30thn amat mudah terbentuk perutt yang buncit atau boroi.
.
KENAPA INI TERJADI
πŸ‘‰Ia disebabkan oleh kekuatan otott peerut (abdomen) yang lemah. Otot abdomen ini tidak dapat melakukan kontraksi (pengecutan) yang baik. Jadi ini akan menyebabkan ia buuncit dan boroii.
.
MACAM MANA NAK MENGATASINYA
πŸ‘‰Latihan abdomen sangat penting. Seperti crunch,sit up dan plank. Namun ia tidak akan sempurna kerana tiada agen yang dapat meransang kekuatan Otot abdomen tersebut. Dengan pengambilan G-sotropin ia sangat membantu mengembalikan kekuatan otott abdomen dengan baik.

CARA PENGAMBILAN G-SOTROPIN
πŸ‘‰Ia diambil 1 sachet dicampur air kosong KETIKA latihan dilakukan. Untuk wanita boleh diambil ketika zumba / aerobik.
.
CARA PENYIMPANAN
πŸ‘‰Simpan ditempat selamat,jauh dari kanak-kanak dan elakkan dari terdedah secara langsung kepada suhu yang panas.
.
PANTANG LARANG
πŸ‘‰Elakkan pengambilan makanan berminyak. Kerana struktur lemak dapat menggangu tindak balas G-sotropin.
.
BEBAS DARI ANTI DADAH & DOPING
πŸ‘‰Ya! G-sotropin mengandungi bahan yang bebas daadah terlarang. Ia diformulasikan oleh Ahli Farmasi yang bertauliah dengan rumusan yang Diiktiraf oleh Institut Sukan Seluruh Dunia.
πŸ‘‰Ujian doping dan ujian urin menunjukkan kesan yang negatif apabila menggunakan G-sotropin.
.
Ada Yg Berminat Nak Cuba G-SOTROPIN

ORDER SEKARANG
Whatsapp “GSO” ke 012 3921141 Free shaker, free postage.

VYTOPLUS

ENTRI 28

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google




APA ITU VYTOPLUS? 
 VytoPlus adalah kombinasi multivitamin dan mineral bagi melengkapkan keperluan mikronutrien dalam diri setiap individu. Mikronutrien adalah umpama ‘baja’. Ia berfungsi untuk ‘menyegarkan’ diri anda disamping memastikan proses fisiologi dalam diri anda bertambah baik. Kekurangan multivitamin dan mineral boleh menyebabkan daya tahan badan kita makin berkurang, sel-sel tidak mampu berfungsi dengan baik dan masalah hormon bakal berlaku. 

VYTOPLUS SEBAGAI ANTIOKSIDA
 Pada zaman kini, badan kita lebih banyak terdedah kepada radikal bebas. Radikal bebas ini boleh berpunca daripada percemaran udara, air dan juga makanan. Radikal bebas boleh menyebabkan tercetusnya pelbagai penyakit kronik yang berbahaya. Mengikut kajian, antara penyakit yang disebabkan salah satu faktornya adalah kanser, darah tinggi dan juga masalah kesuburan. Antioksida adalah sangat penting sebagai sumber pertahanan badan daripada pelbagai penyakit kronik. 

VYTOPLUS UNTUK BINA OTOT 
Bagi anda yang menghadkan diet untuk tujuan menurunkan fat% (cutting), sudah tentu anda kekurangan vitamin dan mineral akibat diet. Jadi dengan Vsotropin ia membantu mencukupkan keperluan nutrisi anda. Begitu juga bagi anda yang ingin membina otot lebih besar. Walaupun anda mengambil diet yang tinggi protein dan tinggi karbohidrat namun sangat-sangat perlukan vitamin dan mineral secukupnya bagi 

MENYOKONG PERTUMBUHAN otot-otot anda. Ketika workout atau anda sedang melakukan aktiviti berintensiti tinggi, pernah atau tidak anda mengeluh PRESTASI anda sudah mencapai tahap TEPU? Kekuatan dan prestasi anda berada pada tahap yang sama sahaja seperti sebelum ini. Tahukah anda, tanpa kehadiran sesuatu vitamin dan mineral ketika proses anabolic berlaku ia boleh menyebabkan keaktifan otot anda tidak dapat ditingkatkan. Ia sangat mengejutkan bukan? 

VYTOPLUS UNTUK KESIHATAN WANITA 
Apabila kekurangan nutrisi terutama mikronutrien yang datang daripada sayur-sayuran dan buah-buahan ia boleh menyebabkan timbulnya masalah yang melibatkan hormon. Wanita dan hormon tidak dapat dipisahkan. Fungsi utama wanita adalah digerakan oleh hormon. Jika hormon seseorang wanita itu bermasalah maka ia boleh menyebabkan haid tidak teratur, masalah kesuburan dan stress dan sebagainya. Oleh itu, VytoPlus telah hadir bersama vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh setiap wanita. 


CARA PENGGUNAAN? 
1 sachet VytoPlus dilarutkan dalam 150mL air dan diambil sekali sehari setiap pagi. 

CARA PENYIMPANAN? 
Simpan ditempat selamat, jauhi dari kanak-kanak dan dan elakkan terdedah secara langsung kepada suhu yang panas. 

Vytoplus ni adik beradik dengan mesotropin, 6tropin, gsotropin dan whey protein.

Monday, 20 June 2016

RANGKAIAN PRODUK NORAFURLA

ENTRI 27

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google


Memperkenalkan rangkaian produk yang hot dari Norafurla.
* Mascara Duoya Norafurla
* Orange Sleeping Mask Norafurla   
* Perfect Cover Norafurla                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Mesti semua orang dah kenal apa ni kan. Maklumlah dah jadi viral dikalangan pencinta kecantikan. Ya betul, ini la Mascara Duoya Norafurla

KEISTIMEWAAN MASCARA DUOYA

Memanjangkan, Melebatkan dan Melentikkan bulu mata
Mempunyai Vitamin B5 yg menjaga bulu mata original
Tidak menanggalkan bulu mata original ketika cuci
Mempunyai fiber hanya dalam 1 stick sahaja

Tidak menghitamkan bawah mata ketika cuci

Waterproof !

Wudu' friendly

Orange Sleeping Mask Norafurla .Mask yang paling senang digunakan semudah sapu dan tidur. Pagi esok bangun dan cuci muka, tak perlu susah2 nak kupas mask di muka.

Formula Baru Orange Sleeping Mask mempunyai bahan organic.
Dengan sehari semalaman sahaja guna Orange Sleeping Mask dah boleh nampak hasil yg memuaskan antaranya :

🍊 Kulit Muka akan nampak licin dan  glowing
🍊 Kulit muka tidak berminyak
🍊 Rasa segar bila bangun pagi
🍊 Liang roma akan mula mengecil
🍊 Mengecutkan jerawat
🍊 Melembapkan kulit muka
🍊 Mengurangkan lingkaran hitam pada mata
🍊 Mencerahkan kulit muka secara semula jadi
🍊 Mempunyai vitamin C dan menyihatkan kulit muka kita
🍊Hilangkan eyebag
🍊Boleh ganti night cream
🍊Pudarkan jeragat

Dah namanya Perfect Cover jadi pakai sikit jer terus nampak PERFECT UOLLSS! 
Habis semua parut2 di cover dengan perfect😊 Muka akan nampak glowing dan gebu gittew.

PERFECT COVER by NORAFURLA
3 in 1
(Compact powder +BB Cream+Concealer)

❤Compact Powder
❤BB Cream
❤Concealer
❤SPF 25
❤Extra Moisturizer
❤Muka rasa ringan 
❤Lembut, smooth
❤Nampak gebu
❤Jimatkan masa bagi wanita berkerjaya
2colour (01Beige / 02Natural)
❤Tahan 4-5 bulan bergantung pada penggunaan
❤Menutup parut,jeragat, jerawat dengan sempurna

Buy any 2 or 3 product NORAFURLA Free Postage
Pilih warna yang berkenan kemudian,
Whatsapp +60123921141

PERFECT COVER by NORAFURLA

ENTRI 26

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google


Hai kesayangan ahkak :)
Selalu kelam kabut pagi2 kan? Nak kena pakai moisturizer, foundation, bedak, bb cream. Last2 pergi kerja dengan muka macam orang sakit. Jadi  arini ahkak nak mempermudahkan hidup jelitawan semua dengan PERFECT COVER by NORAFURLA.

Dah namanya Perfect Cover jadi pakai sikit jer terus nampak PERFECT UOLLSS! 
Habis semua parut2 di cover dengan perfect😊 Muka akan nampak glowing dan gebu gittew.

PERFECT COVER by NORAFURLA
3 in 1
(Compact powder +BB Cream+Concealer)


❤Compact Powder
❤BB Cream
❤Concealer
❤SPF 25
❤Extra Moisturizer
❤Muka rasa ringan 
❤Lembut, smooth
❤Nampak gebu
❤Jimatkan masa bagi wanita berkerjaya
2colour (01Beige / 02Natural)
❤Tahan 4-5 bulan bergantung pada penggunaan
❤Menutup parut,jeragat, jerawat dengan sempurna

Rm89 Only
Exc postage

Buy any 2 product NORAFURLA Free Postage

Pilih warna yang sesuai kemudian,
Whatsapp +60123921141






Sunday, 19 June 2016

MASCARA DUOYA BIG (MASCARA KAK NORA)

ENTRI 25

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google

Sekarang ni viral betul mascara Kak Nora ni. Ye laa siapa tak nak bulu mata lentik macam pakai bulu mata palsu kan? Ahkak sendiri dah cuba dan resultnya memang WoW!!


Ni ahkak nak cerita sikit tentang mascara Kak Nora @ namanya Mascara Duoya Big. Pastikan yang original yaa...tengok tu, ada hologram.

KEISTIMEWAAN MASCARA DUOYA

Memanjangkan, Melebatkan dan Melentikkan bulu mata



Mempunyai Vitamin B5 yg menjaga bulu mata original

Tidak menanggalkan bulu mata original ketika cuci
Mempunyai fiber hanya dalam 1 stick sahaja

Tidak menghitamkan bawah mata ketika cuci

Waterproof !
Wudu' friendly

TESTIMONI MASCARA DUOYA






Sape tak cuba memang terlajak rugi tau...Ahkak dah cuba mmg TERBAIK!!! Yang dah cuba tu tau la keistimewaan magic mascara by Kak Nora ni kan... Yang penting Gojes2 semua lady2.. JOM GRAB HARGA PROMO!!!! JOM GRAB HARGA PROMO!!!!
+60123921141

Saturday, 18 June 2016

6TROPIN

ENTRI 24

Teks : Emy Idayu Binti Abu Bakar
Foto : Carian google

Membakar kalori dengan pantas



Nak turunkan berat badan tanpa perlu berdiet dan bersenam secara keterlaluan? Ia bukan rahsia lagi.
6tropin akan bantu anda capai berat badan ideal uols!
Kebanyakan produk di pasaran membantu buang air dalam badan bukannya lemak. Sebab tu la bila berhenti saja pengambilan, berat badan akan naik semula.


APA ITU 6-TROPIN?
Adalah fatburner terpenting yang dapat membantu individu yang sukar untuk menurunkan berat badan.
Ia diformulasikan oleh seorang ahli farmasi dan sudah pasti lemak-lemak anda tidak menyukainya.
Kelebihan 6-TROPIN
  • Meningkatkan METABOLISMA dengan berkesan
  • Membakar kalori dengan pantas
  • Menghapuskan lemak-lemak perang (brown fat)
  • Membantu mengurangkan selera makan
  • 100% tiada kesan sampingan
  • Membuang toksin merbahaya
  • Melancarkan sistem pergerakan usus
  • Buang angin dalam badan
  • Meningkatkan rasa kenyang
  • Lemak dibakar berterusan walaupun anda sedang tidur!
  • Mempunyai perisa yang sedap
  • Bertindak sebagai ‘carb-blocker’. Dimana ia menghalang karbohidrat untuk ditukar kepada lemak. Jadi anda tiada masalah untuk makan nasi.
LELAKI: Pembentukan 6 Pack Lebih Mudah Dihasilkan Kerana Lemak di Kawasan Abdomen Cepat Hilang!
WANITA: Pengurangan Lemak Di Sekeliling Perut 2-4 inci Dalam Masa Seminggu!

Cara penggunaan 
  • 1 jar utk 30 servings 
  • Ambik 2 scoop 6tropin ni masukkan dlm 150ml air,
  • Shake / kacau dan minum..dan rasai kesedapan berry yg lazat πŸ˜‹ 
  •  Minum waktu pagi sebelum breakfast jika tiada latihan/bersenam 
  • Kalau bsenam/bersukan/workout/gym, minum selepas tu. 
  •  Minum sekali je sehari..so blh tahan utk sebulan πŸ‘ 
  • Boleh digabungkan dgn mesotropin

Macam mana 6tropin bertindak ?
 Produk ni berkonsepkan AFTER BURN EFFECT, dimana pembakaran lemak berlaku selepas latihan/senaman ( jika buat senaman/bersukan) dan selepas waktu pagi jika tak bersukan/bersenam. 
Proses pembakaran boleh berlaku sehingga 48jam ! 
  •  Permulaan, 6tropin akan membuang toksin dlm badan,yang menjadi punca utama  susah lemak hilang. . 
  • Selepas tu, 6tropin akan menukar lemak kepada tenaga, dan menghalang kabohidrat menjadi lemak kerana ramuan dlmnya berfungsi sebagai “ carb blocker “. Dia juga akan menghalang lemak daripada berkumpul. . 
  • Setiap pergerakan dan pernafasan kita perlukan tenaga kan ? Jadi, pembebasan tenaga ( drp lemak yg ditukarkan kpd tenaga tadi ) akan berlaku sehingga 48jam selepas guna 6tropin. Sebab tu lah walaupun masa tidur pun proses pembebasan tenaga ni masih boleh berlaku. INI ADALAH KEUNIKAN PRODUK BERBANDING DGN FATBURNER LAIN YG BERADA DIPASARAN SKRG. 
  •  Kandungan dlm 6tropin juga akan bertindak sebagai mengurangkan selera makan dan amat sesuai kpd anda yg susah nak kawal pemakanan..hihihi.
  • Dan yg penting 6tropin TIDAK buang air dlm badan, tapi hanya buang lemak. Sebab ada sesetengah produk yg bila guna akan cepat nampak tindakbalas, penurunan berat badan cepat berlaku, tapi sebenarnya ada yg bertindak dgn membuang air dlm badan, dan berat akan naik balik selepas stop guna produk tu. Jadi berhati-hati memilih produk, pastikan anda faham dulu macam mana proses produk tu bertindak. Cara Cepat Mudah Kuruskan Badan dengan 6Tropin Fat Burner
TESTIMONI 6TROPIN







Berminat, wassap +60123921141